Remiseparken på Amager forvandles fra skummel bypark til spændende oplevelsespark – med unik gangbro sat på skruefundamenter i Amagers berygtede “lerbeton”

Inde midt i Urbanplanen på Amager ligger Remiseparken. En grøn park med mange spændende aktiviteter for børn og voksne, men også nedslidt og hjemsøgt af mere skumle typer fra kvarteret.

Parken bliver derfor totalt fornyet med aktivitets sti, skaterpark, hestefold, soppebassin, klimasikringsanlæg og meget, meget mere.

Et af de nye tiltag er en unik 400 meter lang gangbro af stål, der løber langs parken og ender i småbakker omkring en sumpet elleskov. På lange stræk svæver gangbroen et par meter over jorden i en nedgravet rende, den har masser af niveauspring og flere større platforme med bænke.

Broen er bygget i stål og står på søjler, som er monteret på skruefundamenter fra Krinner.

Beton var uoverskueligt
Det er entreprenøren Christiansen & Essenbæk, som er certificeret til skruefundamentering fra Fremtidens Fundament, der selv har udført skruefunderingen.

Christiansen & Essenbæk har haft flere opgaver i opgraderingen af Remiseparken, også en del betonopgaver. Men til gangbroen blev der valgt skruefundamenter til at bære de hundredvis af stålsøjler, som gangbroen står på.

Claus Meinertsen fra Christiansen & Essenbæk satte hundreder af Krinnerskruer til unik gangbro i Remiseparken på Amager – og fik stor rutine i at arbejde i den hårde Amagermoræne 

Hver Krinnerskrue erstatter et typisk beton-brøndfundament på 60×100 cm – som ville kræve meget og hårdt gravearbejde, besværlig støbe-logistik og en høj Co2 belastning.

Opgave: Vind over lerbetonen
Men opgaven var også krævende, selv for de bedste skruefundamenter og de stærkeste skruemaskiner – for Amager har noget af den hårdeste jord, der kan opdrives i kongeriget.

Blandt garvede byggefolk kaldes den også for lerbeton, fordi moræneleret netop er hårdt som beton at arbejde i. Sine steder kæmper selv tonstunge gravemaskiner med at skrabe sig gennem den lerjord, som istidens gletschere har formet.

Hos Christiansen & Essenbæk blev det Claus Meinertsen og et par kollegaer, der installerede de mange skruefundamenter – og det krævede hårdt arbejde og smarte tricks at snyde lerbetonen.

Hele historien læser du mere om i casen her