At det er nemt og går hurtigt at sætte et fundament med skruefundamenter, kan 46-årige Stig Holmgaard Bomholt fra Brønshøj godt skrive under på. Han arbejder til daglig som TV-fotograf, og i sin fritid laver han bl.a. gør-det-selv-projekter i huset og haven.

Med lidt hjælp fra et par venner har han bygget en hævet terrasse i første sals højde med en trappe ned til en terrasse i græshøjde. Fundamentet består af 35 skruefundamenter fra Fremtidens Fundament.

”Skruefundamenterne er virkelig smarte, og de sparede mig for at blande en hel masse cement og bore 35 huller. Arbejdet var meget nemt. Hvis man kan lægge to og to sammen, er det ikke så svært at bruge skruefundamentet. Det kan være en lille udfordring at holde skruerne i lod, men der bruger du bare vaterpasset. Du kan ikke løsne den i samme hul, men du kan bare skrue den op og prøve igen, hvis det går galt,” siger Stig Holmgaard Bomholt.

Det tog ham kun én dag at sætte skruefundamentet, og det er ifølge Stig Holmgaard Bomholt en af de største fordele:

”Du sparer tid, og du skal ikke bruge værktøj eller grave. Hvis jeg skulle blande cement og bore 35 huller, skal jeg jo også vente på, at det størkner. Det ville have taget flere dages arbejde at lave en almindelig fundering.”

Rådet til andre selvbyggere, som har brug for et nemt og holdbart fundament, er heller ikke til at tage fejl af.

”Bare gør det! Skruefundamenter sparer din krop for en del slid. Der er meget slæbearbejde i fundering med beton, og det er nemmere for kroppen med Fremtidens Fundament. Skruerne er lidt dyrere, men det er helt klart det værd,” siger Stig Holmgaard Bomholt.

Du kan også gør-det-selv
Har du fået mod til at lave dit eget skruefundament, kan du hurtigt sætte et fundament til din nye terrasse, skur eller lignende byggeri uden for Bygningsreglementet.

For 675,00 kr inkl. moms kan du leje et gør-det-selv håndsæt i en weekend, der indeholder jordspyd, håndskruetrækker, bit og trekantvaterpas. Kontakt din nærmeste Fremtidens Fundament forhandler.

Skruefundamenter fra Fremtidens Fundament er CE-mærkede og godkendte af forsikringsselskaber. Læs mere om gør-det-selv skruefundamentet, hvor du også kan finde installationsvejledninger og videoer, som simpelt viser, hvordan skruefundamentet fungerer.