Inden et brag af en festival for alvor kunne starte og sprede sig på Roskilde Festivals grønne græsvidder, havde Fremtidens Fundament allerede været i gang med at installere skruefundamenter, som skulle bære seks bygninger, bl.a. tre restauranter samt en Paper Pavillon udviklet af DTU.

Paper Pavillonen står på festivalspladsen og fungerer som en udstillingsplatform for alle projekterne, der tog del i samarbejdet. Konstruktionen er omdrejningspunktet for samarbejdet og det er her projekterne præsenteres for festivalsgængere og journalister.

Initiativtager, Torsten for Fonden Roskilde Festival, der har formidlet kontakten mellem Fremtidens Fundament og arrangørerne bag Roskilde Festival, udtaler følgende:

”I forbindelse med opførelsen af Paper Pavillonen og de 6 bygninger til restauration, var det vigtigt for os, at gøre brug af et nemt og miljøbesparende alternativ til opførelsen, da det ikke var muligt at køre en funderingsløsning af beton, i og med, at det skal pilles ned, når festivalen slutter og efterfølgende genbruges til næste års festival”.

Fremtidens Fundaments klimavenlige og forsikringsgodkendte skruefundamenter, skal gøre funderingen hurtigere, nemmere og mere sikkert end den almindelige fundering, som typisk kræver store mængder beton.

Samtidig ville det ifølge arrangør, Torsten heller ikke være muligt, at opføre et fundament, der er støbt af beton.