U-skruefundamenterne er gode til stakitter og små hegn. Alle åbne hegns- og stakitkonstruktioner er oplagte til skruefundamenter, når du har styr på installationsteknikken, så det kan komme på linje.

I foråret 2016 i Lyngby satte vi med vores specialfremstillede stolpe- og hegnsskruefundament et 80 meter langt raftehegn på 2,2 meter i højden. Vi målte ud til centerpunkter med snor. Derefter borede vi med DUSS PX 78 alle hullerne, så installationen ikke skulle svigte i præcision. Herefter opsatte tømreren og haveeksperten stolperne.

Hemmeligheden bag gode resultater ved opsætning af lodrette stolper i U-fundamenter er at bruge bræddebolte og starte med at sætte den første i midten, rette op, måle højder, tage den ned, skære til og derefter sætte den op, rette til og derefter sætte den næste minimum 2 stk.

Godt at vide

Vi anbefaler, at du ikke bygger lukkede hegn over 1,5 meter eller åbne carporte på vores almindelige U-fundamenter. De er ikke egnet til dette formål.

Det er særligt vigtigt, at jorden er god nok til et hegn, en stolpe, en flagstang og en mast. Det er jorden, der er afgørende for alle fundamenters styrke. Hemmeligheden ligger i at matche jord og skruefundament rigtigt.

Eksempler på hegn