– Vi sætter det midlertidige byggeri på Krinner-skruefundamenter …

En af landets største materieludlejere leverer nu deres pavillonmoduler på skruefundamenter. Det er Ajos, der vælger funderingsmetoden fordi, de mener det er nemmere, hurtigere og mere bæredygtigt end beton.

Aktuelt har Ajos valgt Krinner skruefundamenter til en 170 kvm. midlertidig børnehave i Vejle, som  dermed får et sikkert og stabilt fundament de næste fem år, mens den nye børnehave bygges.

– Det tager cirka en dag at skrue de 30 fundamentskruer ned i jorden. En traditionel løsning med terrænregulering og støbning vil tage meget længere tid. Den samme tidsbesparelse er gældende ved nedtagning af pavillonerne. Og så er der også et CO2-aftryk, som mindskes betragteligt ved at anvende skruefundamenterne fremfor entreprenørmaskiner og betonfundamenter, forklarer Egon Crone Andersen, seniorkonsulent i Ajos a/s.

Modulerne har allerede været brugt 1,5 år til en anden midlertidig børnehave i kommunen. Dengang blev de sat på beton fundamenter. Men det koster dyrt på budget og miljøregnskab først at støbe og senere genetablere den oprindelige grund. Derfor går Ajos nye veje fremover – her godt hjulpet af vores partner-virksomhed Flexibyg ApS på Fyn